Groepen

Begeleiding

Over mij

Wie ben ik en waar kan ik jou bij helpen

Talentbegeleider

Mijn naam is Kalinka de Bruijn en heb in 2018 Pienter op weg opgericht. Ik ben getrouwd en heb 2 prachtige jongens. 

Toen onze oudste zoon hoogbegaafd bleek te zijn en wij op zoek waren naar handvatten om beter met zijn gedrag om te kunnen gaan, kwam ik erachter dat veel mensen, waaronder ook deskundigen, nog te weinig kennis hadden van hoogbegaafdheid. Dat was voor mij de reden om de opleiding talentbegeleider bij Novilo (post HBO) te gaan doen. Ik voelde mij enorm geroepen om hier iets mee te gaan doen. 

Door de opleiding te volgen bij Novilo heb ik mijn kennis als ervaringsdeskundige verdiept en mij gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen en ouders. Ook heb ik in een plusklas ervaring opgedaan door het begeleiden en coachen van kinderen en hun ouders.

Met veel plezier en een groot enthousiasme help ik kinderen en ouders om situaties aan te pakken die voor hen lastig zijn.

Opleiding

Tijdens de opleiding bij Novilo kwam ik erachter dat er binnen de groep hoogbegaafden kinderen, kinderen zijn die dubbel bijzonder zijn. Ook in deze groep zijn er kinderen met dyslexie. Als ervaringsdeskundige met dyslexie vind ik het belangrijk om deze groep kinderen goed op weg te kunnen helpen. Momenteel volg ik de cursus tot dyslexiespecialist bij de Driestar in Gouda. Veel dyslectische kinderen vallen uit in de eerste 3 maanden op het VO door vreemde talen. Dit komt vaak door de letter-klankkoppeling die in een vreemde taal heel anders is. Ook hiervoor volg ik momenteel een aanvullende cursus.